Kalp gibi hayati bir organın tedavisinde, doktor seçimi büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizde bu konuda uzmanlaşmış ve başarıları ile ün yapmış pek çok doktor bulunmaktadır. Prof. Dr. Sedat Köse de kalp hastalıklarındaki çalışmaları ile bilinen doktorlarımızdan birisidir. Köse, yılların getirdiği tecrübe ve aldığı eğitimler ile profesyonelliğini daha ileri seviyelere taşıyan isimler arasındadır. Bugün kardiyoloji alanında ismi geçen uzmanların önemli bir kısmı Prof. Dr. Sedat Köse’nin elinde yetişen kişilerdir.
Kariyerinde önemli başarılara imza atmış olan Sedat Köse, Türkiye’de kalp hastalıkları tedavisinde ilkleri uygulayan isim olmuştur. 2001 yılında, henüz profesör unvanı almamış iken, ülkemizde ilk Atriyal Fibrilasyon Ablasyon işlemini başarı ile gerçekleştirmiştir. 2009 yılında ise yine ülkemizde ilk Perkütan Epikardiyal Ablasyon işlemini de uygulamıştır. Kalp hastalıkları ile ilgili derin bir bilgi birikimine sahip olan Köse, hastalarını muayenehanesinden güler yüzler ile uğurlamaktadır.
Kalp Hastalıkları Ve Tedavileri
Kalp ile ilgili en çok şikayete sahip olan hastalıkların başında kalp çarpıntısı ve kalp ritim bozukluğu gelmektedir. Bu hastalıkları tetikleyen standart bir neden bulunmamaktadır. Hastaların metabolizma yapılarına göre hastalıklar farklı nedenlerden ötürü oluşabilmektedir. Kalp ile ilgili sıkıntılar tüm yaşamsal fonksiyonları doğrudan etkileyeceğinden, tedavilerinin acilen gerçekleştirilmesi gereklidir. Teşhisin doğru bir şekilde yapılması, tedavinin de sonuç vermesini sağlayacaktır.
Kalp çarpıntıları, kalbin bazı şartlar altından olduğundan daha hızlı bir şekilde atmasından kaynaklanmamaktadır. Kalpteki bu değişken ritim bozukluğunun sebebi pek çok faktör olabilir. Stres, ani korku, alkol tüketimi, kansızlık, tiroit, sigara kullanımı gibi nedenler kalp ritminin bozulmasına neden olabilir. Prof. Dr. Sedat Köse, kalp çarpıntısı şikayeti ile gelen hastalarında öncelikle sorunun kaynağını tespit etmektedir. EKG, tahliller ve bazı testlerin sonucunda kalp çarpıntısının, aritminin damarlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı kontrol edilmektedir. Stres ve dış etkenlere bağlı kalp çarpıntılarında sakinliğin korunması ve derin nefes alınması önemlidir. Nefes darlığı ve baş dönmeleri gibi durumların oluşmasında acilen ilk yardım çağrısında bulunulmalıdır.
Kalp ritim bozuklukları ise damar hastalıkları, kandaki elektrolit dengesizliği, kalp kası ile ilgili problemler, kalp krizi sırasında oluşan hasarlar, ameliyatlar sonucunda oluşabilmektedir. Doğru teşhisin yapılması ile tedaviler etkili sonuçlar vermektedir. Kalp ritmi bozukluklarında hastaların stresten , alkolden ve sigaradan uzak durmaları gereklidir. Yaşam tarzında yapılan değişikliklere ek olarak ilaç tedavileri de uygulanmaktadır. Antiaritmik ilaçlar, kardiyoverasyon, kalp pili, katater ablasyon ve cerrahi müdahaleler de uygulanan tedaviler arasındadır. Profesör hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak isteyen ya da tedavi işlemleri ile ilgili ayrıntıları merak eden hastalar https://www.sedatkose.com adresini ziyaret edebilirler.