Breaking News

İlgezdi: “65 yaş yasağı ile sanatçıları sahneden koparıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi 65 yaşına gelen tiyatro sanatçılarının Devlet Tiyatrolarının aldığı kararla zorla emekli edildiğini belirterek, “65 yaş üstü sanatçılarımız misafir sanatçı olarak bile sahneye çıkamayacak. Böyle saçma bir kararlarla mesleğinin zirvesindeki sanatçılar sahneden koparılıyor” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Devlet Tiyatrolarının aldığı karar ile 65 yaş üstü sanatçıları zorla emekli ettiğini ve misafir olarak da sahneye çıkmalarının önünün kesildiğini açıklayarak, “Sanatçılar diğer kamu görevlilerinden farklı olarak özel hükümlere tabi olmasına rağmen 65 yaş emeklilik kuralını işletmek sanatçılara ve sanatseverlere yapılan büyük bir yanlıştır. Tiyatrocular mesleklerinin zirvesindeyken sahneye çıkmalarının yasaklanması kabul edilemez” diye konuştu. 

CHP’li Akkuş İlgezdi, 65 yaşına gelen bir tiyatrocunun kapalı gişe oynayan ve 2022 repertuvarında olan tek kişilik oyununun emeklilik yüzünden kaldırıldığını hatırlatarak, “Devlet Tiyatrolarında böyle bir plansızlık daha önce hiç görülmedi. Mevcut oyunun oyuncusunu zorla emekli ediyorsunuz, oyunu repertuvardan kaldırıyorsunuz” açıklamasını yaptı. 

Yıllardır 65 yaş üstü oyuncuların sahneye çıkmaya devam ettiklerini hatırlatan Akkuş İlgezdi, “Bu tamamen keyfi bir karardır. Tiyatroda gerçeklik çok önemlidir. Yaşlı bir rolü genç birine oynatmak tiyatro sanatına aykırıdır” dedi. 

“5441 sayılı Devlet Tiyatrosu kuruluşu hakkında kanunun böyle bir madde olmadığı halde 65 yaş üstü sanatçılara yapılan muameleyi kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, “Bu kişisel ve keyfi uygulamanın gerekçesi nedir?” diye sordu.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir